Begović o Pjaniću: Ako ode u PSG, to će biti samo iz finansijskih razloga

Prvi čuvar mreže fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović istinski je zaljubljenik u sport, a njegova interesovanja sežu mnogo dalje od fudbala kojim se bavi.  

Begović voli biti i u kontaktu sa navijačima, a to radi putem društvenih mreža i svog redovnog audio podcasta ‘Season of sports’.

Čuvar mreže Bournemoutha, nije tajna, prati gotovo sve sportove, a strastveni je navijač New England Patriotsa (am. fudbal) i Phoenix Sunsa (NBA). Bayern Munchen je njegov omiljeni fudbalski tim, a od bh. klubova njegovo srce kuca za Leotar. O svim tim temama Begović voli razgovarati sa gostima, a u svakoj epizodi odgovara i na pitanja sa društvenih mreža.

Begović je upravo u posljednjoj epizodi svog podcasta odlučio prokomentarisati glasine o mogućem prelasku svog prijatelja i kolege iz reprezentacije BiH Miralema Pjanića u redove PSG-a.

“Bit će vrlo teško za Miralema uopšte razmotriti tako nešto. Teško mi je vjerovati da će on napustiti tako velik klub kakav je Juventus zbog uspjeha koji su imali posljednjih nekoliko godina”, rekao je Begović.

Ipak, Begović vjeruje da šansa uvijek postoji, a odlučio je posavjetovati Pjanića.

“Mogao bi to uraditi iz finansijskih razloga, što je potpuno razumljivo. PSG se treba pojačati. Za ono što su uložili tokom godina, ekipa zaista nije na nivou i razočarali su. Vjerovatno će promijeniti i trenera, i vidjećemo kakav će im biti plan. Miralemu bih savjetovao da ozbiljno razmisli. Trenutno je u odličnoj situaciji, u velikom klubu, igra sjajno, tako bi bilo teško otići”, prokomentarisao je Begović.

Nakon prve utakmice između Juventusa i Real Madrida u četvrtfinalu Lige Prvaka, pojavila se informacija kako je za bh. veznjaka zainteresovan i madridski klub, a italijanski mediji prenijeli su kako je bivši funkcioner Juventusa Luciano Moggi, koji je i dalje blizak “Staroj Dami”, viđen kako ulazi i izlazi iz hotela u kojem je bio smješten Real Madrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.