Bh. reprezentativac se ne plaši Galatasarayja: Svaku utakmicu igramo kao finale

Aktuelna sezona turske lige jedna je od najneizvjesnijih ikada. Šest kola prije kraja četiri tima i dalje su u borbi za šampionski tron i nalaze se unutar pet bodova.

Reprezentativac Bosne I Hercegovine za “Sport klub” kaže da vjeruje da njegov tim može da slavi u ovom duelu:

“Mi bismo sa pobjedom sigurno bili mnogo bliže osvajanju titule, ali daleko od toga da bi završili posao. Ima još dosta utakmica I nema lakih protivnika”, kaže Višća za “Sport klub”.

Posljednjih nekoliko godina Galatasaray igra veoma loše derbi mečeve, a posebno je inferioran u duelima sa Basaksehirom koji je pobijedio na posljednja četiri međusobna meča. Tim Edina Višće je deklasirao popularnu Galatu 5:1 u prvom dijelu sezone.

“Odlično igramo protiv njih, imamo veoma dobru ekipu, uigranu i taktički organizovanu. Ne mogu nas iznenaditi jer smo ih dobro analizirali. Siguran sam da je sve do nas. Ukoliko mi budemo koncetrisani i organizovani kao do sada, rezultat će doći sam po sebi,” kaže prvi asistent lige i uz to strijelac pet golova, koji ističe i da se ne plaši atmosefere na stadionu i ambijenta koji prave fanatični domaći navijači.

Najveća prijetnja za Basaksehir biće Bafetimbi Gomis, sa 26 postignutih golova prvi je strijelac lige, ali Višća smatra da će utakmicu odlučiti nešto drugo.

“Fudbal je kolektivna igra. To smo mi pokazali ove godine. Jedan igrač može da riješi utakmicu, ali to se rijetko dešava. Imamo svoj sistem i ako se budemo držali tog siguran sam u dobar rezultat,” poručuje bivši igrač sarajevskog Željezničara koji je u klubu već sedmu godinu.

Momak iz Olova je u ranijem razgovoru za “Sport klub” istakao da uživa u fudbalu i da mu imponuje što ga trenutno smatraju jednim od najboljih igrača u ligi. Ambicija mu je da sa ovim klubom osvoji prvenstvo i ovu utakmicu ne doživljava kao jednu od najvećih u historiji kluba.

“Mi se za svaku utakmicu pripremamo kao da je finale, bez obzira na protivnika,” zaključio je Višća.

Leave a Reply

Your email address will not be published.