Koliko košta pivo u Las Vegasu?

Koliko košta pivo u Las Vegasu?

Grad usred pustinje oduvijek je bio poznat po kazinima i noćnom provodu. Jeste li se nekada zapitali koliko košta izlazak ili pak samo jedno pivo u Las Vegasu?

Naime, večera u restoranu Omnia u Caesar’s Palace košta 2.500 eura, dok pivo u prosječnom noćnom klubu košta čak 9 dolara.

image
/pixabay

Kako bi pomogao turistima koji dolaze u ovaj grad portal, Casino.org napravio je kalkulator cijena za neke od najvećih kazina i klubova u ovom gradu.

Tako posjetioci mogu vidjeti koliko bi ih koštala večera ili, pak, samo piće u hotelima od Bellagija do Mandalay Baya.

Izlazak u klub 1 OAK – The Mirage koštao bi vas 200 dolara, nešto jeftniji je Xs Night club, gdje biste potrošili 184 dolara, a najjeftnije biste prošli u Tako Night clubu i platili 114 dolara. Cijene koje su navede uključuju ulaz za četiri osobe i turu piva.

Najskuplje pivo je također u klubu 1 OAK, gdje košta čak 15 dolara, a najjeftinije u Mandalay Bayju, gdje je “samo” sedam dolara.

“Vegas je jako skup grad, pa smo željeli da pomognemo turistima da sačuvaju novac i provedu se što je bolje moguće”, kaže urednik sajta David Sheldon, prenosi B92.

image
/pixabay

“Izlazak u najbolje klubove Vegasa nikada nije bio jeftin niti će biti, a upravo u saradnji sa tim klubovima cijene su sada dostupne na našem sajtu”, kaže ovaj urednik.

Las Vegas je prošle godine posjetilo čak 37 miliona turista.

Leave a Reply