Tema koju obavezno treba preskočiti na prvom sastanku

Tema koju obavezno treba preskočiti na prvom sastanku

Zahvaljujući društvenim mrežama, osobu s kojom izlazite sigurno ste barem malo upoznali. Ipak, uvijek ostaje nervoza koja dolazi s činjenicom da se sada prvi put vidite.

Šta je dozvoljeno reći, a koliko je pristojno ispitivati? Zanima nas uglavnom ono najvažnije, šta druga osoba traži u partneru ili zašto je raskinula sa pređašnjim partnerima. Međutim, stručnjaci kažu da takva pitanja ostavimo po strani na prvom sastanku.

Prvi sastanak treba da bude zabavno iskustvo na kojem ćemo razgovarati samo o pozitivnim i zabavnim temama, jer na taj način stvaramo pozitivnu sliku o sebi. Korisno je pitati za porodicu, godišnje odmore, hobije, kako bismo saznali šta je to što voli i kako provodi svoje vrijeme, prenosi CdM.

Takođe, nije poželjno ni da se previše žalimo, zato što stvaramo sliku kao da smo osoba koja previše kritikuje. Stoga, izbjegavajte teme poput politike, lošeg vremena ili zašto je druga osoba i dalje slobodna.

Ono što se savjetuje jeste da obraćate pažnju na to kako se druga osoba snalazi u razgovoru i da li dijelite zajednička interesovanja, jer je to osnovni temelj na kojem ćete graditi vezu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.