(VIDEO) Bilbija novim pogotkom donio Zrinjskom još jedan trijumf i čelo tabele

Fudbaleri Zrinjskog savladali su rezultatom 1:0 ekipu Krupe na gostovanju u okviru 27. kola Premijer lige BiH, čime su barem privremeno preskočili Željezničar na vrhu tabele.

Fudbaleri Zrinjskog doputovali su na današnje gostovanje u Krupi bez ijedne pobjede na strani protiv Krupe, ali istovremeno znajući da bi barem privremeno pobjedom preskočili Željezničar na tabeli i tako prebacili dodatni pritisak na svog najvećeg rivala u borbi za naslov.

S druge strane, Krupa nije imala nikakve rezultatske ambicije u današnjoj utakmici, a s obzirom na činjenicu da je ekipa Slobodana Starčevića u srijedu igrala utakmicu polufinala Kupa BiH i da će njen revanš igrati u srijedu, Krupa nije nastupila u najjačem sastavu protiv Zrinjskog.

Počeo je susret baš onako kako se očekivalo – Zrinjski je vrlo rano uspostavio terensku inicijativu i počeo je sa napadima ka golu Krupe, no domaći tim se sa duplim blokom igrača tako dobro branio da Mostarci nisu imali praktično nijednu pravu šansu u prvom dijelu.

Sve se svelo na nekoliko poluprilika nakon napada po desnoj strani preko Miloša Filipovića, no odbrana Krupe je igrala na vrlo visokom nivou i dobijala je sve zračne duele sa gostujućim napadačima bez problema.

Stoga ne čudi da je prvo poluvrijeme okončano bez golova, no Zrinjski je već na otvorenju drugog dijela stigao do vodstva. Miloš Filipović je sa desne strane odigrao jako oštar pas po zemlji ka drugoj stativi, a iako Handžić nije stigao loptu, iz drugog plana se ubacio Nemanja Bilbija, koji je pogodio mrežu Krupe. Prethodno su zakasnili Stojan Maksimović i Igor Makitan.

Olakšao je ovaj gol Zrinjskom nastavak utakmice i Mostarci su imali nekoliko jako dobrih akcija poslije kontranapada nakon kojih su mogli riješiti pitanje pobjednika. Međutim, izostao je drugi gol, a najbliže su mu bili Nemanja Bilbija i Miloš Filipović u nekoliko navrata. Filipović je poslije dodavanja Bilbije promašio dvije dobre šanse, a jednu je nerezonskim potezom upropastio i Toni Jović.

Ušlo se tako u posljednjih 20 minuta sa minimalnim vodstvom Zrinjskog, tako da je Zrinjski pokušao minimizirati rizik i pravog, kvalitetnog fudbala, do kraja susreta je bilo malo. Krupa ipak nije uspjela stvoriti nijednu pravu šansu, te je Zrinjski ostvario zaslužen trijumf sa minimalnih 1:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published.