Teatralnost, emocije, bijes, očaj i frustracija su samo neke emocije koje je Emir Hadžihafizbegović interpretirao u svom trinaestominutnom monologu kojeg je izveo u Areni Zenica na skupu Stranke demokratske akcije (SDA).

“Svečana akademija je morala sazvati hitnu sjednicu na kojoj smo vijećali šta da učinimo s ovim monologom. Iako dodjela još nije ni blizu, a ova kategorija ne postoji, mi smo je jednostavno morali uvesti. Taj izljev emocija, ta strast i zaluđenost ulogom nas je ostavio bez teksta. Emir je zaista fenomenalan glumac i mislimo da je zaslužio ovu vanrednu nagradu. Znamo da su sad izbori u njegovoj zemlji i mislimo da će mu ovo pomoći da ostvari što bolji plasman”, ekskluzivno je izjavio za naš portal John Bailey, predsjednik akademije.

Emir je navikao da osvaja nagrade širom svijeta, iako kaže da ova nosi posebnu težinu i vrijednost.

“Kada dobijete ulogu u kojoj pronađete sebe, ne postoji ta prepreka da je realizujete do perfekcije. Ja nisam glumio, to sam bio ja. Meni je izuzetna čast što mi je predsjednik stranke, gospodin Bakir Izetbegović, ukazao priliku da konačno ja budem ja. Sve ove godine pretvaranja i igranja nekog drugog su me malo umorile. Sada kada u SDA stranci pucam na ozbiljnu fotelju, konačno se osjećam kao svoj na svom. Ali to nije bilo samo tokom skupa. Možete pitati sve moje prijatelje, kada počne priča o rahmetli Aliji Izetbegoviću ja jednostavno ne mogu da se kontrolišem. To je jače od mene i to sam ja. I ne stidim se toga. Idemo do kraja, do konačne pobjede. Hvala akademiji na ovoj podršci i sigurno da će mi dati vjetar u leđa da se dalje borim za svoje ideale”, rekao je Emir Hadžihafizbegović.

Posebnu zahvalnost je uputio glavni stožer Stranke Demokratske Akcije, koji u narodu SAD-a vidi svog prijatelja i partnera, te pozdravljaju svaki vid podrške koji im pruže.Author: satro.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here