Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine upozorio je danas građane da se na društvenim mrežama tokom narednih par dana očekuje novi talas fotografija gdje se djevojci vide samo noge i more.

Prema riječima meteorologa Ilije Pujića ovaj talas fotografija pogodit će čitav Balkan, a najjači talas očekuje se na čitavom teritoriju Bosne i Hercegovine, a najugroženiji će biti oni koji dosta vremena provode na društvenim mrežama.

“Kada veoma topao zrak iz Afrike stigne u već tople krajeve formiraju se cikloni, a u kombinaciji ciklona i toplog zraka dolazi do ozbiljnijih vrućina koje, kod ljudi koji ljetuju na području Republike Hrvatske i Neuma u Bosni i Hercegovini izazivaju povećanu potrebu za dijeljenjem fotografija na društvenim mrežama na kojima se samo vide ženske noge kao hrenovke, te blistavo more ako je slikano u Hrvatskoj ili samo more ako je slikano u Neumu. Taj broj fotografija će formirati opasan talas koji će u naredna tri dana preplaviti sve društvene mreže i, prema posljednjim prognozama, sigurno će potrajati do vikenda”, kaže Ilija Pujić ekskluzivno za Šatro.info.

Najteže će, kaže Pujić, biti onima koji imaju profile i na Facebooku i na Instagramu.

“Preporuka za sve korisnike Facebooka i Instagrama je da bez prijeke potrebe ne koriste svoje profile, ili da, ako već moraju da se uloguju, budu oprezni kako se ne bi našli usred prave lavine fotografija tzv. “Hrenovki”. Građani posebnu pažnju trebaju da obrate na fotografije koje su praćene veliki brojem haštagova. Te fotografije se najduže zadržavaju kada su ovakvi vremenski uslovi i otežavaju boravak na društvenim mrežama onima koji nisu na moru”, dodao je Ilija Pujić.Author: satro.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here