Novi stambeni objekat koji se trenutno gradi u naselju Stup, biće nešto drugačiji od do sada viđenih u gradu. Iako će arhitekturom biti uklopljen u okolinu, novitet će biti Rulofovi grafiti koji će se fabrički napraviti na fasadi.

“On će nas u grob otjerati sa svojim škrabotinama koje non stop crta. Em što ne možemo da skontamo ko je i da ga uhapsimo, već čim izgradimo novi objekat, on se kroz par dana pojavi i preko noći napravi grafit. E pa sada smo fino osmislili projekat gdje ćemo u startu praviti njegove grafite na fasadi. Neće on nas više maltretirati i uništavati svaki mogući zid koji izgradimo. Ima da iscrtamo svaki pedalj fasade njegovim potpisima, pa nek onda stisne i pronađe slobodan prostor na fasadi da se posere u naš rad”, izjavio je Rasim Skela, direktor kompanije “Tender” koja gradi stambene objekte u naselju Stup.

Rulofovi grafiti će biti preko čitave fasade, te je upitno da li će zgrade imati i balkone zbog ovog projekta.

“Mi ćemo ljudima ukinuti i balkone ako treba samo da stanemo majmunu u kraj. Ovo je više nepodnošljivo, ja sam neki dan oprao auto, krenuo kući i dok sam došao do kuće skontam da mi je napravio grafit na zadnjoj karambolci. Pa on teroriše sve redom. Nedavno je moja nana pronašla njegov grafit na bojleru u kupatilu, on nije normalan. Sad neće imati kvadrat slobodan, ma neće se više moći potpisati na ličnu kartu a kamoli na neku fasadu”, dodaje Skela.

Nakon stupa, planirano je da se sve zgrade u gradu prekriju fasadama s Rulofovim grafitima, kako bi se konačno stalo u kraj njegovim egzibicijama.Author: satro.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here